Протести у Тбілісі: до мітингувальників вийшов міністр МВС

Протести у Тбілісі: до мітингувальників вийшов міністр МВС

Укрінформ
Протести проти дій поліції, що влаштували рейди по нічних клубах Тбілісі в ніч на 12 травня, поновилися в неділю, 13 травня, о 15:00 за місцевим часом.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Як пише видання, у неділю протестувальників на проспекті Руставелі було менше, ніж в суботу, проте спостерігачі повідомляють про близько тисячі учасників акції. Головна вимога - відставка глави МВС і зміна державної наркополітики.

Водночас представники кількох ультранаціоналістичних рухів, незадоволені мітингами громадського руху «Білий шум», спробували пройти до будівлі парламенту в Тбілісі і влаштувати контракцію. Викрикуючи націоналістичні гасла, кілька десятків людей у масках попрямували до проспекту Руставелі. Ультранаціоналісти заявили, що хочуть виступити проти «ЛГБТ-пропаганди» і пропаганди наркотиків. Марш був зупинений поліцією. Лідер «Національної єдності Грузії» Георгій Челідзе заявив, що не протистоятиме поліції, але наголосив, що, якщо «ця розбещеність продовжиться, буде створена цивільна гвардія, готова до громадянського протистояння».

У другій половині дня прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі провів надзвичайний брифінг, в ході якого закликав усі сторони до єдності, а правоохоронні органи - до посилення заходів безпеки. Прем'єр підкреслив, що в минулому він неодноразово говорив про те, що у держави щодо наркореалізаторів буде сувора позиція, а до споживачів наркотиків – гуманна.

Читайте також: Під парламентом Грузії - протести після рейдів по нічних клубах

Виступ прем'єр-міністра викликав невдоволення учасників акції біля будівлі парламенту. Як заявив один з її організаторів Бека Цікарішвілі, виступ Квірікашвілі неадекватний. За його словами, акція триватиме у безперервному режимі дотих, доки не будуть проведені реформи і їх вимоги не будуть задоволені.

Ввечері надійшла інформація, що міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія зустрічається з організаторами акції «Білого шуму». Зустріч проходила в будівлі парламенту. За наявною інформацією, на ній були присутні Бека Цікарішвілі і правозахисник Вахушті Менабде.

Близько половини першого ночі Георгій Гахарія вийшов до протестуючих біля будівлі парламенту в Тбілісі і вибачився. Про це повідомили очевидці подій соцмережах.

Як повідомлялося раніше, у ніч на 12 травня у двох популярних нічних клубах Тбілісі — "Bassiani" і "Cafe Gallery", були проведені обшуки. В результаті рейдів співробітники МВС затримали вісім наркоторговців. Також було затримано більше 70 відвідувачів клубу, які протестували проти дій силовиків.

У "Білому шумі" заявляють, що рейди по нічних клубах суперечать захисту прав людини. У суботу, 12 травня, почалися масові протести молоді. Учасники вимагають відсторонити від посади главу МВС Георгія Гахарію і покарати тих, хто застосував силу.

Фото: twitter.com/Ani55728704

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-