Помпео розповів, чого чекають США від зустрічі з Кім Чен Ином

Помпео розповів, чого чекають США від зустрічі з Кім Чен Ином

Укрінформ
У Вашингтоні не готові говорити прямо зараз про успіх майбутніх переговорів між Дональдом Трампом та Кім Чен Ином, враховуючи можливі ризики, однак мають сподівання, що керівництво КНДР дійсно має бажання втілити серйозні зміни.

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу Fox News у неділю державний секретар США Майк Помпео.

"Ми ще не досягли тієї точки, де ми могли би заявити, що добилися того, чого прагнули. Ще залишається зробити багато роботи. Ми сприймаємо ризики тверезо", - охарактеризував нинішню ситуацію глава американської дипломатії.

Він зауважив, що надія американської адміністрації полягає в тому, "що Кім має бажання здійснити стратегічні зміни" для своєї країни та свого народу.

"Тож, якщо він (лідер Північної Кореї – ред.) готовий зробити це, президент Трамп готовий запевнити, що це може стати успішним (для КНДР – ред.) переходом", - підкреслив держсекретар США.

Читайте також: США дають гарантії безпеки Кім Чен Ину і нагодують КНДР - за однієї умови

Помпео також зазначив, що до проведення зустрічі між президентом США і північнокорейським лідером відбудеться ще багато обговорень, й зараз сторони докладають зусиль для того, щоб досягти результатів.

"Я думаю, тепер ми розуміємо, що є потенціал, що існують спільні цілі, і наша місія полягає в підготовці основи. Ми ще дуже далекі від цього, тож ми продовжуватимемо працювати протягом наступних днів", - наголосив державний секретар США.

Як повідомлялося, зустріч президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином відбудеться 12 червня в Сінгапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-