В Австралії хочуть ввести водійські е-права

В Австралії хочуть ввести водійські е-права

Укрінформ
Водії штату Новий Південний Вельс першими в Австралії зможуть використовувати цифрові копії водійського посвідчення.

Про це повідомляє news.com.

“Смартфони стали де-факто гаманцями, і ми застосуємо найсучасніші технології, щоб водії могли використовувати цифрові копії водійських посвідчень у повсякденних ситуаціях. Усім нам доводилося забувати свої посвідчення (водія), тепер достатньо буде просто показати цифрову копію на своєму мобільному телефоні”, - прокоментував майбутнє нововведення міністр послуг штату Віктор Домінелло.

Читайте також: Заспокойтесь: МВС водійських прав довічно не позбавлятиме

Відповідні зміни до законодавства буде представлено у парламенті штату протягом наступних двох тижнів. Впровадження нововведення планують здійснювати поетапно.

Цифрові посвідчення будуть доступні через додаток Service NSW на мобільних телефонах, що дозволить людям використовувати їх також у якості документа, що посвідчує особу для входу в паби і клуби, та під час перевірок дорожньою поліцією.

В уряді штату наголосили, що електронні посвідчення, порівняно зі звичайними, матимуть додатковий рівень безпеки та підвищений захист від шахрайства. Зокрема передбачено запобігання втрати даних із загублених або викрадених смартфонів, оскільки програма зашифрована за тією ж технологією, яку використовують банки.

Нововведення у масштабах штату вирішили запровадити на основі успішного минулорічного експерименту, проведеного в одному з його міст - Даббо, під час якого цифровими водійськими посвідченнями користувалися понад 1400 місцевих мешканців.

Водії, які оберуть цифрову послугу, як і раніше збережуть фізичну картку, однак будуть звільнені від зобов’язання мати її при собі у відповідних випадках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-