ClientEarth оскаржила дозвіл Фінляндії на будівництво “Північного потоку-2”

ClientEarth оскаржила дозвіл Фінляндії на будівництво “Північного потоку-2”

Укрінформ
Міжнародна неурядова організація “ClientEarth Юристи для планети”, що опікується правовим захистом навколишнього середовища, оскаржила дозвіл Фінляндії щодо будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Про це ClientEarth поінформувала на своїй офіційній сторінці.

“ClientEarth Юристи для планети” подала скаргу до адміністративного суду у Ваасе, аби зупинити будівництво 374-кілометрового відрізку газопроводу “Північний потік-2” у Фінляндії”,- повідомила організація.

Як нагадує організація, регіональне адміністративне агентство південної Фінляндії у середині квітня видало згоду на будівництво газопроводу у фінських територіальних водах.

“На думку фундації — це безпідставне рішення. Аналіз документації інвестора, який підготовлено у співпраці з польськими океанографами і біологами, свідчить про те, що вплив на навколишнє середовище, зокрема на Балтійське море, вивчено погано”,- наголошують у ClientEarth.

Як підкреслює голова фундації “ClientEarth Юристи для планети” Марцін Сточкевич, надані інвестором дані, а потім і видана згода фінської сторони, “частково неактуальні, частково неповні, а моментами — помилково обгрунтовані”. “

У такій ситуації, надання дозволу є неприпустимим”,- констатував Сточкевич. На переконання організації, методи мінімізації впливу цієї інвестиції на ссавців і птахів у цьому регіоні є недостатніми, а в деяких випадках і неправильно підібраними.

Крім застережень екологічного характеру, організація наголосила, що реалізація цієї інвестиції загрожує енергетичній безпеці ЄС, ще більше ставлячи Спільноту у залежність від енергоносіїв із зовні.

“Польська енергетика має ставати незалежною від вугілля. Цього не відбудеться, якщо й надалі єдиною альтернативною для вугілля буде російський газ. “Північний потік-2” значно ускладнить енергетичну трансформацію у Польщі”,- зазначив голова фундації “ClientEarth Юристи для планети”.

Читайте також: Порошенко попередив Макрона і Меркель про геостратегічну небезпеку Nord Stream 2

Організація оцінює, що процедура розгляду скарги у фінському адміністративному суді може тривати близько року, але подання про негайне призупинення інвестиції має бути розглянуто раніше, аби не сталося незворотних юридичних наслідків.

Сточкевич також поінформував, що “ClientEarth Юристи для планети” співпрацює з німецькою екологічною організацією NABU, яка оскаржила в німецькому адміністративному суді дозвіл на реалізацію німецького відрізку “Північного потоку-2”.

“ClientEarth Юристи для планети” є незалежною юридичною організацією, яка діє у сфері захисту екології. Організація має свої представництва у Лондоні, Брюсселі та Варшаві.

Фото: gmfus.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-