Бухарест пояснив, чому не засудив переведення посольств до Єрусалима

Бухарест пояснив, чому не засудив переведення посольств до Єрусалима

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії вважає незбалансованою пропозицію Європейської служби зовнішніх зв'язків щодо прийняття Декларації про засудження переведення посольств країн-членів ЄС з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це йдеться у оприлюдненому коментарі зовнішньополітичного відомства Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Аналізуючи запропонований Європейською службою зовнішніх зв'язків текст Декларації про засудження переведення посольств країн-членів ЄС до Єрусалима, а також з огляду на складну регіональну ситуацію, МЗС Румунії вважає Декларацію незбалансованою. Підкреслюємо разом з тим, що аналогічної думки дотримуються також Угорщина і Чехія. Було вирішено ухвалити Декларацію від імені верховного представника ЄС Федеріки Могеріні", - йдеться у коментарі.

 Як стало відомо, влада Палестини виступила із засудженням позиції Румунії, Чехії та Угорщини, зазначаючи, що переведення посольств до Єрусалима порушує норми міжнародного права.

Читайте також: В Єрусалимі з'явилися дорожні знаки "посольство США" - Reuters

Раніше правляча у Румунії коаліція на чолі із Соціал-демократичною партією заявила про ухвалення Меморандуму про початок процедури переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Проти цієї ініціативи виступив президент Румунії Клаус Йоганніс.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, у свою чергу, заявила, що жодна держава ЄС не переведе своїх посольств до Єрусалима.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-