Суд над Навальним перенесли на 15 травня

Суд над Навальним перенесли на 15 травня

Укрінформ
У Москві Тверський райсуд переніс засідання по справі опозиційного політика Олексія Навального, затриманого у зв'язку з акцією "Він нам не цар!", на вівторок, 15 травня.

Про це повідомляє з суду Радіо Свобода.

«Тверський районний суд переніс на 15 травня засідання по справі опозиціонера Олексія Навального, затриманого у центрі Москви після акції «Він нам не цар!», - говориться в повідомленні.

Навального звинувачують в повторному порушенні правил проведення публічного заходу і непокорі поліції. Засідання по обох епізодах відклали, оскільки суд погодився викликати в якості свідків двох співробітників поліції, про що клопотав захист. При цьому суд відмовився перенести розгляд справи в Симоновський суд, за місцем проживання Навального, або припинити справу опозиціонера.

Олексія Навального затримали вдень  5 травня, незабаром після того, як політик з'явився на Пушкінській площі. На той момент там вже почалися сутички між учасниками акції проти четвертого президентського терміну Володимира Путіна і людьми в козачій формі, які стали бити прибічників опозиціонера.

Читайте також: Комусь «він не цар», а для когось – хазяїн

Самому Навальному при затриманні подряпали руку. На відеозаписі з мітингу було видно, як опозиціонера за руки і за ноги несли в автозак поліцейські. За даними правозахисників, в російській столиці, де акція не була погоджена з владою, того дня затримали більше семисот чоловік, а по всій країні - більше півтори тисячі, до 1600 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-