Новий спалах Еболи: у Конго зафіксували перший факт смерті

Новий спалах Еболи: у Конго зафіксували перший факт смерті

Укрінформ
Влада Демократичної Республіки Конго заявила про перший підтверджений випадок смерті внаслідок нового спалаху вірусу Ебола на північному заході країни, в 11 людей підтвердили наявність захворювання.

Про це повідомляє DW.

"У четвер, 10 травня, міністерство сповістило про один підтверджений смертельний випадок унаслідок нового спалаху інфекційного захворювання... Вірус був підтверджений іще в 11 осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нещодавно стало відомо про смерть 17 мешканців одного з сіл на північному заході ДРК. Загалом понад 20 людей мали симптоми, схожі на лихоманку Ебола. Однак перевірка не підтвердила наявність збудників небезпечної інфекційної хвороби в цих осіб, повідомила влада.

Читайте також: Африці загрожує продовольча криза через рослинну еболу

Загалом, це вже дев'ятий спалах смертельної лихоманки в ДРК. Останній був зафіксований минулого року. Два роки тому в Західній Африці стався найгірший спалах цієї хвороби від часу, коли вірус було виявлено в 1970-х роках.

За кілька років до цього у таких країнах, як Гвінея, Сьєрра-Леоне та Ліберія, від вірусу Ебола загинуло понад 11,3 тисячі осіб, ще 28,6 тисячі були інфіковані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-