У Польщі шостий день тривають пошуки трьох гірників

У Польщі шостий день тривають пошуки трьох гірників

Укрінформ
У Польщі шостий день рятувальники продовжують пошуки трьох гірників на шахті "Зофіювка", з якими від суботи, 5 травня, немає зв'язку в результаті аварії після підземних поштовхів.

До операції напередодні долучилася польська армія зі своїм спеціальним обладнанням, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За інформацією голови Ястжембської вугільної компанії, до складу якої входить шахта, Даніеля Озона, незабаром стане відомо, чи рятувальникам вдалося обстежити ділянку, де можуть перебувати шахтарі.

Частина території, де ведеться пошук, затоплена водою. Відтак, рятувальники намагаються відкачувати воду за допомогою насосів. До операції підключилися також водолази.

Читайте також: У Гарбуза розказали, на що підуть 130 мільйонів для підтопленої шахти

Напередодні міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що до рятувальної операції долучається армійський підрозділ, зокрема військовослужбовці військово-морських сил РП із спеціальним обладнання для підводного пошуку. 

Як повідомлялося, у Польщі в суботу сталися підземні поштовхи потужністю 3,5 бала за шкалою Ріхтера в районі шахти "Зофіювка". Більшість гірників самостійно піднялася на поверхню, окрім семи. Їх почали шукати після аварії. Двох із них виявили і підняли на поверхню доволі швидко. Їх життю не загрожує небезпека. У неділю виявили і підняли на поверхню тіла двох інших загиблих шахтарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-