Трамп виключає зустріч з Кім Чен Ином на кордоні двох Корей

Трамп виключає зустріч з Кім Чен Ином на кордоні двох Корей

Укрінформ
Варіант проведення зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина в демілітаризованій зоні на кордоні між КНДР і Південною Кореєю вже не розглядається.

Про це повідомив журналістам у середу сам глава Білого дому, передає американське центральне видання Politico.

"Президент Дональд Трамп заявив, що його запланована зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином не проходитиме у демілітаризованій зоні (ДМЗ) між Північною та Південною Кореєю, про яку він висловився в минулому", - йдеться в публікації.

Американський президент також підтвердив журналістам у Білому домі, що дата і місце його зустрічі з Кімом буде оголошена протягом ближчих трьох днів. "Ми просто працюємо над підготовкою (зустрічі – ред.)", - зауважив президент.

Таким чином, очевидним місцем для переговорів між главою Білого дому і лідером КНДР вважається Сінгапур.

Читайте також: Держсекретар США розповів про плани зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає різні країни для зустрічі з Кімом, "включаючи Сінгапур, і ми також говоримо про можливість (проведення зустрічі – ред.) у демілітаризованій зоні (ДМЗ)". Пізніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що переговори, скоріше за все, пройдуть у Сінгапурі.

Державний секретар США Майк Помпео, який провів у середу, 9 травня, переговори з Кім Чен Ином заявив, що дата і час переговорів узгоджені сторонами. При цьому він не виключив, що зустріч може тривати й два дні, якщо буде що обговорювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-