Канада розчарована рішенням США вийти із ядерної угоди - Фріланд

Канада розчарована рішенням США вийти із ядерної угоди - Фріланд

Укрінформ
Канада розчарована рішенням президента США Дональда Трампа вийти із Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA).

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада шкодує, що США вирішили вийти із JCPOA, особливо зважаючи на те, що згідно з даними МАГАТЕ, Іран продовжує виконувати свої зобов'язання відповідно до цієї угоди», - сказала Фріланд.

Вона додала, що JCPOA не був ідеальним, але «допоміг подолати справжню загрозу міжнародному миру і безпеці». «Канада підтримує заснований на правилах міжнародний порядок та вірить, що JCPOA є необхідним для недопущення набуття Іраном ядерного статусу та забезпечення більшої регіональної та глобальної безпеки», - наголосила глава МЗС Канади.

За її словами, Канада продовжує засуджувати розвиток Іраном балістичної програми та його ракетні пуски, які дестабілізують регіон. «Канада підтримує санкції проти іранської балістичної програми. Ми також продовжуємо виступати проти підтримки Іраном терористичних організацій, його погроз Ізраїлю та допомоги режиму Асада у Сирії», - зауважила Фріланд.

Читайте також: У парламенті Ірану спалили прапор США

Вона додала, що Канада «й надалі тісно працюватиме із союзниками та партнерами над притягненням Ірану до відповідальності».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США із міжнародної угоди – Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-