Держсекретар США знову їде до КНДР

Держсекретар США знову їде до КНДР

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп у вівторок анонсував уже другий за останній місяць візит державного секретаря США Майка Помпео до Північної Кореї з метою підготовки майбутньої зустрічі американського президента і лідера КНДР.

Про це американський лідер заявив під час промови в Білому домі, присвяченій виходу США з Іранської ядерної угоди, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Фактично, в цей момент держсекретар Помпео перебуває на шляху до Північної Кореї для підготовки моєї майбутньої зустрічі з Кім Чен Ином", - заявив президент.

Він підкреслив, що на цьому напрямі "створюються плани і будуються відносини".

При цьому Трамп висловив сподівання, що угода (з Північною Кореєю – ред.) буде укладена, і за допомогою Китаю, Південної Кореї та Японії майбутнє великого процвітання та безпеки може бути досягнуто для всіх".

Читайте також: Трамп та Кім Чен Ин ймовірно зустрінуться у Сінгапурі - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Майк Помпео у квітні вже відвідував Пхеньян, провівши зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином. Зустріч проходила в режимі секретності, і про неї стало відомо згодом. На той час Помпео формально очолював ЦРУ та був номінований на посаду державного секретаря США.

Зустріч президента США і лідера КНДР запланована, за повідомленнями Білого дому, протягом наступних тижнів. Сам Трамп заявив, що вже визначена точна дата і місце зустрічі, однак не повідомив деталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-