Макрон намагався вмовити Трампа не виходити з Іранської ядерної угоди

Макрон намагався вмовити Трампа не виходити з Іранської ядерної угоди

Укрінформ
Ситуація на Близькому Сході стала темою телефонної розмови президентів Франції та США, яка відбулася сьогодні, пізніше президент США заявив, що США вийдуть з Іранської ядерної угоди.

Про це повідомило МЗС Франції. 

«Два президенти обговорили питання, що стосуються миру та стабільності на Близькому Сході», - йдеться у короткі заяві.

В МЗС не повідомляють про зміст переговорів та аргументи сторін. Розмова відбулася незадовго до того, як президент США Дональд Трамп оголосив про те, що США вийдуть зі Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA, Іранської ядерної угоди) та про те, що він підписав розпорядження про поновлення санкцій проти Ірану. Президент США також заявив, що будь-яка країна, яка допомагатиме Ірану в реалізації ядерної програми, також "може потрапити під санкції Сполучених Штатів".

Читайте також: Трамп офіційно оголосив про вихід США з Іранської ядерної угоди

В останні дні квітня президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з президентом Ірану Хасаном Роухані, висловивши сподівання, що досягнення переговорів 2015 року збережуться і що можуть початися переговори по трьом додатковим актуальним темам: контроль ядерної діяльності після 2025 року, балістична програма Ірану та основні регіональні кризи. 

Президент Франції неодноразово виступав з аргументами, адресованими президенту Трампу щодо небезпеки виходу США з Іранської ядерної угоди. Зокрема в інтерв’ю німецькому тижневику Der Spiegel Макрон сказав, що вихід США з угоди може призвести до початку війни

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-