Запуски з

Запуски з "Восточного" можуть зірватися: Росії нема з чого робити супутники

Укрінформ
Запуски з космодрому "Восточный" (РФ, Амурська область), що заплановані на кінець 2018 року, можуть перенести, оскільки через імпортозаміщення виникли проблеми із графіком виготовлення супутників.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на джерело на космодромі.

"З огляду на запровадження механізмів імпортозаміщення, а також з низки інших причин виникли проблеми із графіком виготовлення апаратів, можливі затримки. (До кінця року - ред.) швидше за все, вдасться запустити лише одну ракету, а не дві, як планувалося раніше. При збільшенні відставання від графіка вивчається можливість і взагалі перенести обидва запуски на початок 2019 року. Однак рішення поки що не ухвалене", - сказало джерело.

Про які саме проблеми з імпортозаміщенням йдеться, він не уточнив.

Читайте також: Росія випробувала міжконтинентальну балістичну ракету

Космодром "Восточный" у Амурській області почали будувати у 2012 році. Його вартість оцінюється у сотні мільярдів рублів (мільярди доларів), кілька мільярдів були вкрадені.

Таким чином, з великобюджетного проекту - космодрому "Восточный" - стартували всього три ракети-носії. Перший запуск із "Восточного" був запланований на 27 квітня 2016 року, однак через несправності відбувся наступного дня. Другий запуск - у листопаді 2017 року - був невдалим. Останній запуск пройшов 1 лютого цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-