Правозахисну організацію

Правозахисну організацію "Русь сидящая" визнали іноземним агентом

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії включило у реєстр некомерційних організацій (НКО), що виконують функції "іноземних агентів", Благодійний фонд допомоги засудженим і їх сім'ям.

Про це говориться у повідомленні на сайті Мінюсту РФ.

"7 травня 2018 р. Мінюст Росії включив Благодійний фонд допомоги засудженим і їх сім'ям у реєстр некомерційних організацій, які виконують функції іноземного агента. Рішення про включення некомерційної організації у реєстр прийняте за підсумками розгляду заяви, що надійшла від неї", - говориться у повідомленні.

Глава Фонду Ольга Романова підтвердила ЗМІ інформацію про те, що Фонд сам звернувся до Мінюсту з таким проханням, оскільки з 2018 року отримує гроші Єврокомісії на часткове фінансування юридичних клінік (центрів безкоштовної юридичної допомоги) - в Ярославлі, Новосибірську й Санкт-Петербурзі. При цьому Романова зазначила, що Мінюст Росії теж отримує гроші від Єврокомісії. 

Благодійний фонд допомоги засудженим і їх сім'ям було засновано у 2015 році на основі неформального руху "Русь сидящая", створеного Ольгою Романовою. Фонд допомагає в'язням і членам їхніх сімей в отриманні юридичної, психологічної і соціальної допомоги. НКО існує на пожертвування громадян.

Читайте також: В Україну втекла російська опозиціонерка, яка "повісила Путіна"

З осені 2017 року Романова живе в Німеччині. Вона змушена була покинути Росію після конфлікту з Федеральною службою виконання покарань. ФСВП заявила, що підозрює проект "Русь сидящая" у розкраданні бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-