На парламентських виборах у Лівані перемагає

На парламентських виборах у Лівані перемагає "Хезболла" - неофіційні дані

Укрінформ
На парламентських виборах у Лівані, за попередніми даними, перемагає шиїтська ісламістська організація і політична партія "Хезболла".

Про це повідомляє Reuters

"Як свідчать неофіційні результати, "Хезболла" та її політичні союзники завоювали трохи більше половини місць на парламентських виборах у Лівані", - йдеться у повідомленні.

"Хезболла" є воєнізованою організацією, яка виступає за створення в Лівані ісламської держави за зразком Ірану. Організація має фінансову підтримку Тегерана.

Торік палата представників США схвалила законопроект про посилення санкцій щодо "Хезболли" і визнання угруповання терористичною організацією.

Читайте також: У Лівані вперше за дев'ять років обирають парламент

Як повідомлялося, 6 травня у Лівані вперше за дев'ять років обирають парламент. Політичні еліти в країні не змінювалися з часів закінчення громадянської війни 1975-1990 років.

Ліван вважається дуже нестабільною державою через проживання на її території представників численних народностей і релігійних громад, впливу іноземних держав і наявності величезного числа біженців. Вищі державні посади в країні розподіляються за релігійною приналежністю: президент має бути християнином-маронітом, прем'єр-міністр - сунітом, а голова парламенту - шиїтом. 128 парламентських мандатів розподіляються за аналогічним принципом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-