Керівника приватної армії Путіна покликали на парад у Москві - СБУ

Керівника приватної армії Путіна покликали на парад у Москві - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України має дані, що на парад у Москві до 9 травня запрошено керівництво та інструкторів спецпідрозділу російських спецслужб під назвою "ПВК "Вагнера".

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу у Києві на тему передачі матеріалів до Міжнародного суду ООН за позовом України щодо порушення РФ міжнародних конвенцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми володіємо оперативною інформацією про те, що на парад з нагоди Дня перемоги у Москві запрошені також керівники так званої "приватної військової компанії "Вагнера", - сказав він.

За словами Грицака, це зроблено з метою піднесення морального духу найманців після численних втрат у Сирії та Україні. "Серед запрошених  - кадрові російські військовослужбовці, як з 2014 року були відряджені до "ПВК "Вагнера" як інструктори відділу бойової підготовки", - додав він.

Читайте також: СБУ оприлюднила імена найманців ПВК "Вагнера," таємно доправлених з РФ до Сирії

Очільник СБУ повідомив, що спецслужба встановила структуру цього відділу бойової підготовки та особи 26 офіцерів ЗС РФ у його складі. "Підготовка приватної армії президента Путіна включає тактичну, вогневу, інженерну, артилерійську підготовку, вишкіл екіпажів танків, БМП, БТР та ППО",  - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-