В РФ зростає кількість роздратованих невдачами та помилками Путіна

В РФ зростає кількість роздратованих невдачами та помилками Путіна

Опитування
Укрінформ
Найчастіші претензії росіян до президента Володимира Путіна пов'язані із соціальною проблематикою: лідирує несправедливий розподіл доходів; найбільше претензій - через нездатність підвищити зарплати, пенсії, стипендії, допомогу.

Про це свідчать дані опитування росіян Левада-центром.

У списку претензій до Путіна найбільш часто згадуються проблеми, які стосуються соціальної сфери. Соціологи зафіксували більш як удвічі зростання претензій, пов'язаних з нездатністю глави держави підвищити зарплати, пенсії, стипендії та допомоги (32% проти 15%). На думку опитаних, президенту не вдалося забезпечити справедливий розподіл доходів в інтересах простих людей (45% опитаних у квітні 2018 року проти 39% у березні 2015 року), повернути простим людям кошти, які були ними втрачені в ході реформ (39% проти 34%).

Зростає і незадоволення неможливістю подолати кризу в національній економіці, зупинити спад виробництва (27% проти 23%), забезпечити зміцнення закону та порядку (23% проти 22%). В цілому з наведених Левада-центром даних випливає, що з 2015 року зростає кількість росіян, які вказують на невдачі глави держави, тоді як оцінка його успіхів швидше знижується.

Читайте також: У Москві пройшов мітинг проти інавгурації Путіна

Водночас 47% опитаних назвали головною заслугою Путіна «повернення Росії статусу великої шанованої держави». 38% переконані, що заслугою діючого президента є стабілізація обстановки на Північному Кавказі, а 27% росіян вважають, що главі держави вдалося «подолати сепаратистські тенденції, утримати Росію від розпаду».

Опитування Левада-центру було проведено 20-24 квітня 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-