Франція почала жити «в борг» перед майбутніми поколіннями

Франція почала жити «в борг» перед майбутніми поколіннями

Укрінформ
В цьому році Франція вже використовувала більше ресурсів, ніж може відновити природа за рік, починаючи з ранку 5 травня, країна живе "в борг", позичаючи у майбутніх поколінь рибу, воду і ліс.

Такий висновок зробив Всесвітній фонд дикої природи (WWF), повідомляє RFI.

«Якби весь світ жив настільки ж марнотратно, людство втратило б свої природні і відновлювані ресурси ще раніше», - передає видання зміст доповіді Фонду, увагу якого було приділено Франції.

За чотири місяці ми виловили більше риби, вирубали більше лісу і витратили більше води, ніж природа готова надати нам за цілий рік, говориться в доповіді. Опубліковане дослідження, проведене спільно з міжнародною екологічною асоціацією Global Footprint Network, використовує поняття «екологічний поріг». Мова йде про межі використання ресурсів, які природа здатна відновити за рік.

Читайте також: FAO запускає в Україні проект по боротьбі з деградацією ґрунтів

«Підрахунок проводиться по площах, у тому числі сільськогосподарським, але також і площі поверхні світового океану, що використовується для рибного лову, і лісових господарств, необхідних для поглинання газу, що викликає парниковий ефект», - пояснив французьким ЗМІ представник WWF П'єр Канні.

Також у доповіді зазначено, що Франція є однією з країн світу, що поглинає найбільшу кількість енергії.

У 2017 році загальний екологічний поріг був досягнутий країнами світу 2 серпня. І це сталося на шість днів раніше, ніж у 2016 році і на цілий місяць раніше, ніж у 2004. У 1961 році, коли достовірні дані щодо екологічного дефіциту тільки почали збирати, Франція досягала порогу тільки 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-