У Сараєві протестували проти арешту боснійського генерала

У Сараєві протестували проти арешту боснійського генерала

Фото
Укрінформ
Близько 300 людей у п’ятницю мітингували в Сараєві на підтримку Атіфа Дудаковича, колишнього командира П'ятого корпусу Армії Боснії і Герцеговини, який був заарештований минулого тижня за підозрою у військових злочинах проти сербів та боснійців.

Про це повідомляє ресурс BalkanInsight

«Протестувальники тримали надписи та банери з гаслом "Герої, а не злочинці", а також прапори боснійської армії», - йдеться у повідомленні.

Один з організаторів акції, Ніхад Алікович із руху "АнтиДейтон", сказав, що «Дудакович та інші були незаконно заарештовані».

«Я думаю, що цей арешт - це форма нападу на справедливість та правду і спроба ототожнити агресора з жертвою», - додав Алікович.

Читайте також: У Боснії висунули 25 обвинувачень у воєнних злочинах

Як відомо, Атіф Дудакович разом із 12 іншими військовослужбовцями П’ятого корпусу Армії Боснії і Герцеговини був заарештований 27 квітня цього року за підозрою у вчиненні військових злочинів проти сербів та боснійців у 1994 та 1995 роках.

Дудакович був відомим боснійським командиром у роки війни в Боснії і Герцеговині (1992-1995). Він очолював оборону анклаву Біхач, а згодом став головнокомандувачем армії Федерації Боснії і Герцеговини.

Фото: BIRN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-