На акції «Він нам не цар» в Сибіру почалися затримання

На акції «Він нам не цар» в Сибіру почалися затримання

Фото
Укрінформ
На сході Росії почалася акція «Він нам не цар», у багатьох місцях не погоджена з міською владою. Почалися затримання, найбільші - у Красноярську.

Про це повідомляє проект Радіо Свобода «Сибір.Реалії».

"У Красноярську ЗМОП затримує людей десятками. Поліція застосовує силу і заносить протестувальників у автозаки", - зазначається в повідомленні.

У результаті протестувальники в Красноярську намагаються відходити від ЗМОПу і поліції через паралельні вулиці. Багатьом вдається прорвати оточення. Всього в акції, за оцінкою видання, взяли участь близько 700 осіб.

Раніше перед акцією в Красноярську була затримана координатор штабу Навального Яна Герасимова, яку звинуватили в організації неузгодженого заходу.

У Томську після закінчення ходи, не санкціонованої місцевою владою, і мітингу поліція затримала керівника штабу опозиціонера Навального Ксенію Фадєєву. Про інші затримання поки невідомо.

Читайте також: Перед інавгурацією Путіна активісти в Росії скандують "Він нам не цар"

У Барнаулі поліція затримала декілька учасників акції «Він нам не цар», що зібралися в міському гайд-парку, де за законом акції можна проводити без узгодження. Про це повідомили в трансляції на YouTube-каналі «Навальный Live».

Акції «Він нам не цар» проходять 5 травня в десятках російських міст. Вони приурочені до інавгурації президента Володимира Путіна, яка пройде 7 травня.

Фото: twitter.com/teamnavalny

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-