Лікар Пенса звільнилася через скандал з призначенням лікаря Трампа

Лікар Пенса звільнилася через скандал з призначенням лікаря Трампа

Укрінформ
Особистий лікар віце-президента США Майкла Пенса - Дженніфер Пенья - подала у відставку після скандалу, пов'язаного із спробою призначення особистого лікаря президента Дональда Трампа контр-адмірала Ронні Джексона на посаду міністра у справах ветеранів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"В офісі віце-президента США підтвердили, що доктор Пенья залишила свою посаду", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, контр-адмірал Джексон був вимушений зняти свою кандидатуру на посаду міністра після того, як кілька ЗМІ, посилаючись на свідчення колег Джексона, звинуватили його в порушенні професійної етики, пияцтві на роботі і сексуальних домаганнях.

За непідтвердженою поки інформацією, лікар віце-президента США Дженніфер Пенья також входила до числа співробітників Медичного офісу Білого дому, що виступили із звинуваченнями проти Ронні Джексона.

Читайте також: Сенатори США хочуть від Луценка пояснень щодо співпраці з Мюллером

«Лікарі, що працюють з віце-президентом, підпорядковуються Медичному офісу Білого дому, і тому будь-які звільнення узгоджуються тільки з Медичним управлінням, а не з офісом віце-президента», – заявила прес-секретар Алісса Фара.

Як повідомлялося, 30 березня Дональд Трамп запропонував кандидатуру лікаря Білого дому Ронні Джексона на посаду міністра у справах ветеранів.

Проте Джексон вирішив зняти свою кандидатуру з розгляду після того, як законодавці закликали провести розслідування повідомлень про його неналежну поведінку на службі і зловживання алкоголем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-