Макрон-фест: порядок у Парижі охоронятимуть дві тисячі поліцейських

Макрон-фест: порядок у Парижі охоронятимуть дві тисячі поліцейських

Укрінформ
У Парижі мобілізовано 2 тисячі правоохоронців для забезпечення порядку під час заходів, запланованих профспілками та лівими партіями на суботу.

Про це повідомляє BFMTV.

"У Парижі буде мобілізовано додатково 500 правоохоронців до тих 1,5 тисячі, які були мобілізовані до 1 травня", - повідомили в поліції.

Раніше про додаткову мобілізацію повідомляв міністр внутрішніх справ Жерар Коломб.

У суботу в Парижі відбудеться "La fete a Macron" ("Макрон-фест"), який ініціюють профспілки та ліві партії (соціалісти, комуністи та інші). Організатори позиціонують захід як другу спробу провести демонстрацію, яка вдалася 1 травня лише частково через провокації, які виникли до її початку.

Хода розпочнеться на площі Опери о 14.00 за місцевим часом (15.00 за Києвом),  учасники процесії пройдуть до площі Бастилії через площу Республіки. Загальна протяжність маршруту становитиме близько 4 км.

Організатори повідомляють про виключно мирний характер демонстрації та вказують на відсутність будь-яких ознак того, що демонстрація знову може супроводжуватися провокаціями.

Правоохоронці у свою чергу повідомили, що не будуть супроводжувати колону, вони будуть знаходитися осторонь, але оперативно відреагують під час виникнення будь-яких небезпечних ситуацій.

Читайте також: Заворушення в Парижі: мітингувальники розгромили 31 магазин і 16 авто

Як відомо, 1 травня у Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти людей в масках, які блокували демонстрацію з нагоди Дня праці. Було затримано 276 осіб, причетних до заворушень. Унаслідок зіткнень потрощені вітрини 31 магазину, два були спалені. Крім того, спалено шість та розбито десять автівок. Чотири людини отримали поранення, з них — один поліцейський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-