Трюдо відзначив роль ЗМІ у розвитку демократичних суспільств

Трюдо відзначив роль ЗМІ у розвитку демократичних суспільств

Укрінформ
Канада захищатиме права журналістів й виступатиме проти будь-яких намагань цензурувати медіа.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада завжди захищатиме журналістські свободи й виступатиме проти насильства, цензури й неправомірних арештів, які використовуються для примусу журналістів до мовчання», - сказав Трюдо.

Він наголосив на великій ролі ЗМІ у розвитку вільних демократичних суспільств. «Від світових мовників, що доносять до нас міжнародні новини, до місцевих газет, які надають нам силу змінювати наші громади, - ми знаємо, що свобода преси допомагає створити сильніші й здоровіші суспільства», - зауважив прем'єр-міністр Канади.

Читайте також: В ІМІ заявили про зростання фізичної агресії щодо журналістів

Трюдо також подякував журналістам, які «прагнуть докопатися до правди, відділяють факти від домислів, надають ясності та справедливості громадським дискусіям й заохочують нас до сприймання нових точок зору».

Нагадаємо, Всесвітній день свободи преси відзначається щорічно з 1992 року з ініціативи представників незалежної преси країн Африки, схваленої Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО).

Дата 3 травня обрана не випадково. Саме цього дня 1991 року в столиці Намібії представники незалежної преси країн Африки ухвалили «Віндхукську декларацію», в якій містився заклик до урядів держав світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер. У декларації підкреслювалося, що найважливішою складовою частиною будь-якого демократичного суспільства є вільна, плюралістична й незалежна преса.

1993 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення проголосити 3 травня Всесвітнім днем преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-