Прем'єр Іспанії  обіцяє, що самороспуск не врятує радикалів ЕТА

Прем'єр Іспанії обіцяє, що самороспуск не врятує радикалів ЕТА

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що не буде "ніякої безкарності" для злочинів баскського збройного угруповання ЕТА, які напередодні оголосили про свій розпуск.

Про це повідомляє Reuters.

"ЕТА не побачить проблиски надії щодо безкарності її злочинів. Вона може оголосити про своє зникнення, але її злочини не зникнуть, як і наші спроби правосуддя зловити і покарати їх (злочинців - Ред.)", - сказав він журналістам після виступу на півночі Іспанії.

За словами Рахоя, вся діяльність ЕТА була "гучним і безповоротним провалом".

Як відомо, напередодні баскське сепаратистське угрупування ЕТА оголосило про повний саморозпуск.

Читайте також: Баскське угруповання ЕТА заявило про саморозпуск

"У листі від 16 квітня баскське сепаратистське угруповання ЕТА заявило про повний саморозпуск своїх структур і власної політичної ініціативи", - йдеться у повідомленні.

ETA створили ліворадикальні студенти Мадриду у 1959 році під час фашистської диктатури Франсіско Франко. Метою створення групи було проголошення незалежної Країни Басків у північній частині Іспанії та у південно-західній частині Франції. Для досягнення цілі угрупування застосовувало крадіжки та вбивства, у результаті загинуло щонайменше 829 осіб. Після арешту керівників групи у 2011 році, угруповання ETA оголосило про припинення вогню, а зброю почало здавати у квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-