МЗС Франції та Німеччини вважають захист журналістів пріоритетом

МЗС Франції та Німеччини вважають захист журналістів пріоритетом

Укрінформ
МЗС Франції та ФРН заявили про свою послідовну і рішучу прихильність свободі слова, свободі вираження поглядів та захисту журналістів, у тому числі в інтернеті, необхідність захищати журналістів.

Про це йдеться у спільній заяві двох відомств.

«Вони (журналісти – ред.) все частіше наражаються на небезпеку, у тому числі в Європі. Наш обов'язок віддати шану цим чоловікам і жінкам та боротися з тими, хто намагається змусити їх замовкнути силою, погрозами або дискредитацією», - йдеться в документі. 

Як наголошується в заяві, плюралізм медіа, право інформувати або бути поінформованим та вміння висловлювати критичні погляди є важливими для демократичних дебатів, і у цьому важливу роль відіграють журналісти, працівники засобів масової інформації та блогери.

«Захист цих принципів та захист журналістів при виконання ними своїх професійних обов’язків - це пріоритет», - зазначється в заяві.

У документі підкреслюється, що «неприпустимо, щоб журналісти через свою професію перетворювалися на мішені та ставали жертвами вбивств».

 «Наші дві країни працюють у цьому напрямку. Ми будемо і надалі заохочувати право кожної людини на свободу переконань і свободу вираження поглядів», - наголошується в документі.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Натомість у ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

24 квітня захисника журналіста Фейгіна позбавили статусу адвоката. 27 квітня суд дозволив йому повернутися в процес як громадському захиснику.

Читайте також: Латвія може виключити росТБ із основних пакетів

Дебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка пройдуть 28 травня. Отже, вирок йому може бути винесений вже на початку червня.

Раніше Фейгін також говорив про важливість у зв'язку із справою Романа Сущенка візиту в Росію президента Франції Еммануеля Макрона - 24-25 травня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-