Росіяни масово просять притулок у США

Росіяни масово просять притулок у США

Укрінформ
Влада США отримала в 2017 фіскальному році (закінчився у вересні) рекордну кількість прохань про надання притулку від громадян Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на статистику від Служби громадянства та імміграції США.

"Влада США отримала 2664 нових клопотань про надання притулку від російських громадян в (2017 - ред.) фінансовому році, що закінчується 30 вересня, що на 39% більше в порівнянні з 2016 роком", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, йдеться про рекордний показник для пострадянського періоду. Попередній рекорд був встановлений в 1994 році, коли було подано 2127 прохань.

Водночас підкреслюється, що число первинних звернень росіян з проханням про притулок постійно росте з 2012 року, коли Володимир Путін в черговий раз зайняв пост президента.

Читайте також: Статус біженця у ЄС торік отримали майже 540 тисяч людей - Eurostat

Для отримання притулку в США заявник має надати переконливі докази того, що на батьківщині він зазнає переслідувань (або існує загроза такого переслідування) за расовими, релігійними, національними, політичними мотивами або через приналежність до певної соціальної групи. Точні причини, з яких подається клопотання на притулок, в статистиці Служби громадянства та імміграції США не вказуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-