Австралія виділить 50 мільйонів на створення космічного агентства

Австралія виділить 50 мільйонів на створення космічного агентства

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії передбачить у бюджеті на наступний рік (фінансовий рік в Австралії розпочинається у липні) виділення 50 мільйонів доларів на створення спеціалізованого космічного агентства.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

“Це, звісно, не НАСА, однак це буде австралійське космічне агентство, яке слугуватиме національним інтересам та завданням якого буде створення та залучення інвестицій в Австралію”, - прокоментував створення агентства міністр освіти Саймон Бірмінгем.

Прем’єр-міністр Малкольм Тернбулл підтвердив, що агентство буде “маленьким”, проте цифра в 50 мільйонів доларів є першим показником зобов’язань уряду щодо його фінансування. Разом з тим повідомляється, що агентство буде також підтримуватися приватним сектором.

Читайте також: Австралія і Франція разом боротимуться з кібертероризмом

Наразі також вирішується де буде розташовуватися штаб-квартира новоствореного агентства, яке очолить колишня керівник CSIRO (австралійське Державнe об'єднання наукових і прикладних досліджень) Меган Кларк. Мова йде про штати Західна і Південна Австралія та Північну і Столичну території, які висловили зацікавленість у розміщенні у себе головного офісу відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-