Конгресмени висунули Трампа на Нобелівську премію миру

Конгресмени висунули Трампа на Нобелівську премію миру

Укрінформ
Група з 18 конгресменів-республіканців формально номінувала кандидатуру нинішнього президента США Дональда Трампа на отримання Нобелівської премії миру за його внесок у припинення війни на Корейському півострові. 

Лист-звернення до Нобелівського комітету оприлюднений на офіційній сторінці конгресмена Люка Мессера, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми, члени Конгресу США, що підписалися нижче, з повагою номінуємо президента Дональда Трампа на отримання Нобелівської премії миру в 2019 році, визнаючи його зусилля щодо припинення Корейської війни, денуклеаризації Корейського півострова, а також привнесення миру в регіон", - наголошується в документі.

Як аргументували законодавці, з самого початку президент Трамп "невтомно працював над тим, щоб застосувати максимальний тиск на Північну Корею з метою припинення її незаконної програми озброєнь та створення миру в цьому регіоні".

При цьому підкреслюється, що адміністрація США "успішно об'єднала міжнародне співтовариство", в тому числі, щоби застосувати одні з найбільш потужних санкцій в історії проти північнокорейського режиму. 

Читайте також: Південна Корея не хоче виводити американські війська

Лист адресований голові Нобелівського комітету в Норвегії Беріт Рейс-Андерсен. Усі 18 членів Конгресу представляють Республіканську партію Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-