Австралія і Франція разом боротимуться з кібертероризмом

Австралія і Франція разом боротимуться з кібертероризмом

Укрінформ
Австралія та Франція домовилися скоординувати зусилля у боротьбі з кіберзагрозами у рамках візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Австралії.

Повідомляє видання The Australian.

“У тероризму не повинно бути грошей - відрубуючи канали фінансування терористів, ми підриваємо їхні можливості заподіяти нам шкоду”, - зазначив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Австралійський прем’єр повідомив, що за підсумками проведених австралійсько-французьких переговорів був підписаний пакет документів, зокрема лист про наміри розширити співробітництво у кіберпросторі, для протидії зловмисним діям інших держав, а також злочинних і терористичних груп.

Домовленість посилити взаємодію у рамках оголошеної Заходом кампанії з протидії намірам Росії впливати на державні та цивільні інтернет-мережі стала першою оперативною угодою про кібернетичну безпеку між країною із розвідувального об’єднання Five Eyes та країною, яка не є членом цієї групи.

Читайте також: Бізнес запропонував нові підходи у питанні посилення кібербезпеки

Згадана угода є віддзеркаленням схожих домовленостей, які уклали минулого тижня у рамках візиту Тернбулла до Великобританії.

Австралія також погодилася прийняти у себе міжнародну конференцію щодо боротьби з фінансуванням тероризму у 2019 році. Попередній такий форум за участю представників понад 70 країн та близько двох десятків міжнародних організацій пройшов минулого тижня в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-