У Польщі відзначають День державного прапора

У Польщі відзначають День державного прапора

Укрінформ
У Польщі 2 травня за участю перших осіб держави відбудеться святкування Дня державного прапора.

Урочисті заходи розпочнуться підняттям державного біло-червоного прапора на годинниковій вежі Королівського замку у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Вранці президент Польщі Анджей Дуда та його дружина Агата роздаватимуть на Замковій площі жителям та гостям Варшави біло-червоні прапори. Згодом президент візьме участь у “біло-червоній естафеті” - бігу з півдня Польщі (гірський масив Гевонт у Татрах) на північ країни (узбережжя Балтійського моря) і завершиться на військовому кораблі “Блискавка”. В естафеті, яку організовує радіо RMF.FM, крім президента РП, візьмуть участь зірки музики, спорту, а також політики.  

За рішенням прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, польські державні прапори від 2 травня до кінця року постійно висітимуть на всіх урядових та адміністративних установах. Це символізуватиме 100-річчя здобуття Польщею незалежності, яке відзначатиметься 11 листопада.

Читайте також: Польща за 14 років членства отримала від ЄС загалом майже 150 млрд євро

У Кракові 2 травня місцеві скаути мають намір побити рекорд щодо розгортання найдовшого прапора. Очікується, що вони розгорнуть на вулицях міста прапор довжиною понад 2 км. Попередній рекорд, який встановлено торік, належить Варшаві - понад 1,5 км. 

Святкування Дня прапора запроваджено у Польщі в 2004 році, він передує Дню Конституції (3 травня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-