У Шотландії почали діяти мінімальні ціни на алкоголь

У Шотландії почали діяти мінімальні ціни на алкоголь

Укрінформ
У Шотландії відсьогодні діють мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої - у такий спосіб уряд намагається захистити здоров'я громадян.

Про це повідомляє DW.

"Усе каже про те, що мінімальні ціни скоротять смертність від пов'язаних з алкоголем захворювань та загалом зменшать шкідливий вплив алкоголю на суспільство", -  заявила прем'єр-міністр Нікола Стерджен, назвавши цей крок "досить сміливим".

Це рішення вже привітали представники сфери охорони здоров'я. За інформацією відповідних органів, зловживання алкоголем спричиняє в Шотландії 697 випадків госпіталізації та 22 смерті на тиждень. У регіоні продають алкоголю в розрахунку на одного дорослого на 20 відсотків більше, ніж в інших історичних провінціях Сполученого Королівства.

Віднині найменший цінник у Шотландії має становити не менше 50 пенсів (0,68 долара США, близько 18 гривень) за 10 мілілітрів чистого алкоголю. Тобто пляшка пива коштуватиме близько 70 пенсів, пляшка вина - п'ять фунтів (180 гривень).

Читайте також: На Херсонщині викрили виробництво фальсифікованого елітного вина на експорт

Відповідні правила були ухвалені парламентом ще у 2012 році, проте набуття ними чинності відтермінувалося через судову тяганину із Асоціацією шотландського віскі - там заявляли, що це несправедливо вдарить по кишенях відповідальних любителів перехилити чарку з невеликим доходом. Наприкінці минулого року суд виніс рішення на користь уряду.

За даними шотландського уряду, медіанна тижнева зарплата до оподаткування у Шотландії станом на кінець минулого року становила 547,3 фунта стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-