Влада ФРН все ще чекає на відмову США від мита на сталь

Влада ФРН все ще чекає на відмову США від мита на сталь

Укрінформ
У Берліні взяли до відома повідомлення з Вашингтона про відстрочення введення мит на сталь та алюміній, але розраховують, що вони й далі не будуть застосовані в торгівлі з ЄС.

Про це йдеться в заяві уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Федеральний уряд взяв до відома рішення Сполучених Штатів Америки звільнити Європейський Союз ще на один місяць від мит на сталь та алюміній. В принципі, федеральний уряд як і раніше чекає звільнення на постійній основі», - зазначається в заяві.

У нинішній ситуації Єврокомісія радитиметься з приводу подальших дії з країнами-членами ЄС, попереджають у Берліні.

Підкреслюється, що трансатлантичні економічні відносини мають велике значення для обох сторін. Європейський Союз і Сполучені Штати не зацікавлені в ескалації в торгових відносинах. Навпаки, вони лише виграють від їхнього подальшого поглиблення, наголошується в заяві німецького уряду. Він переконаний, що з цією метою має бути розроблено позитивний торговий порядок денний в інтересах обох сторін.

Канцлер Ангела Меркель неодноразово вказувала, що федеральний уряд принципово прихильний до багатосторонньої глобальної торгівлі. Повторила вона це і в ході недавнього візиту до Вашингтона. Тоді вона зазначила, що рішення про введення мит залишається за президентом Дональдом Трампом.

Читайте також: ЄС вимагає від США повного скасування додаткових мит на свою сталь

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп відклав до 1 червня введення мит на сталь та алюміній для Європейського Союзу, Канади та Мексики.

У березні США ввели 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-процентне на імпорт алюмінію, проте зробили тимчасові виключення для Канади, Мексики, Бразилії, ЄС, Австралії та Аргентини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-