Макрон із Путіним обговорили телефоном ядерну програму Ірану

Макрон із Путіним обговорили телефоном ядерну програму Ірану

Укрінформ
Президенти Франції та РФ у телефонній розмові обговорили ядерну програму Ірану та майбутній візит Макрона до РФ.

Про це повідомляє прес-служба Єлісейського палацу. 

«Глави держав висловили своє спільне бажання зберегти досягнення угоди 2015 року щодо ядерної енергії Ірану», - йдеться у повідомленні.

Президент Франції також висловив думку, що дискусії стосовно контролю ядерної діяльності після 2025 року, іранської балістичної програми та ситуація в Сирії та Ємені можуть бути відкритими, в тісній співпраці з Росією, іншими постійними членами Ради Безпеки, європейськими та регіональними владами, зазначили у прес-службі.

Читайте також: Трамп питав поради у Меркель щодо Путіна - CNN

У Єлісейському палаці наголосили, що Путін і Макрон домовилися в рамках підготовки до візиту президента Франції до Росії 24-25 травня активізувати контакти між своїми командами для «досягнення конкретних результатів, зокрема щодо сирійської кризи».

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп продовжує критикувати Іранську ядерну угоду (JCPOA), підписану в 2015 році, яка обмежує Тегеран у виробництві ядерного палива для воєнних цілей щонайменше до 2025 року. До 12 травня він має прийняти рішення про те, чи продовжать Сполучені Штати участь в JCPOA. Минулого тижня відбувся державний візит президента Франції до США, під час якого також ішлося про ядерну програму Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-