У Москві мітингують на захист Telegram

У Москві мітингують на захист Telegram

Фото, відео
Укрінформ
У Москві, на проспекті Академіка Сахарова, проходить мітинг проти обмежень в інтернеті і блокування месенджера Telegram.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що влада погодила акцію на п'ять тисяч осіб.

Організатором акції виступила Лібертаріанська партія. На сайті, присвяченому мітингу, наголошується, що "блокування Telegram – це національна ганьба". Організатори закликали учасників принести з собою паперові літачки – символ месенджера. Захід підтримав опозиціонер Олексій Навальний.

Засновник Telegram Павло Дуров у неділю закликав москвичів вийти на мітинг за свободу інтернету. У своєму повідомленні в соціальній мережі "ВКонтакте" він назвав захід "історичним шансом для москвичів висловити спільну позицію". На думку творця месенджера, у нинішній ситуації активна участь користувачів "може змінити хід історії", оскільки майбутнє російського інтернету знаходиться в їхніх руках.

Читайте також: У Росії зрозуміли, що заблокувати Telegram неможливо

Нагадаємо, 16 квітня в Росії почали блокувати Telegram. Крім того, в країні заявили, що блокуватимуть інструменти для обходу заборони Telegram. Того ж дня Роскомнагляд почав блокувати IP-адреси компаній Amazon і Google, хостинг яких використовує заборонений месенджер.

Суд РФ ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Російської Федерації 13 квітня. Причиною стала відмова надати ФСБ ключі шифрування, які дозволили б спецслужбі читати листування користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-