Поліція Бельгії заарештувала

Поліція Бельгії заарештувала "хрещеного батька" великої злочинної мережі

Укрінформ
В результаті масштабної поліцейської операції у Бельгії у валлонських провінціях Ено, Намюр, Льєж і Люксембург ліквідовано злочинне угрупування, яким керував, імовірно, 70-річний бізнесмен Франсіс Леклєр.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на телеканал RTBF.

"Слідство вважає Леклєра "хрещеним батьком" великої злочинної мережі, пов'язаної з албанською та італійською мафіями", - повідомив телеканал.

На думку правоохоронців, угрупування займалося розповсюдженням наркотиків, підробних грошей, торгівлею людьми, відмиванням капіталів і шахрайством на митниці.

Як відзначається, в ході операції за участю близько 300 поліцейських Леклєр та його сім'я, включаючи дружину, дітей і зятя, були заарештовані. Всього за гратами опинилося 11 осіб.

При цьому уточнюється, що вже встановлені зв'язки Леклєра з мафіозними групами Албанії та Італії. За даними правоохоронних органів, албанці контролювали плантації каннабіса, а італійці поставляли фальшиві банкноти.

Читайте також: У Бельгії через аварію зупинили реактор АЕС

Підозрюваний в керівництві організованим злочинним угрупуванням бельгієць починав свою кар'єру як перукар, що спеціалізується на перуках. У 70-і роки він зайнявся торгівлею текстилем. Спочатку імпортував азіатські футболки, потім почав робити власні текстильні вироби і добився помітного успіху, очоливши декілька підприємств, що робили продукцію для ряду відомих торгових марок.

У кінці 90-х Леклєр навіть прославився інноваціями в області текстилю, які дозволили йому обігнати азіатських виробників. А через декілька років удачливий бізнесмен вирішив перемістити свою діяльність в тіньовий сектор. Сьогодні засновані ним підприємства або продані, або збанкрутіли. 

Фото: Filip de Smet - BELGA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-