Роскомнагляд розблокував три мільйони адрес Amazon

Роскомнагляд розблокував три мільйони адрес Amazon

Укрінформ
Роскомнагляд 28 квітня прибрав з реєстру заборонених сайтів дві підмережі хмарного сервісу Amazon загальним об'ємом три мільйони адрес.

Про це повідомляє сайт "Лівий Берег".

У прес-релізі Роскомнагляду стверджується, що відомство з'ясувало, які саме з трьох мільйонів адрес використовуються Telegram, і блокує їх окремо. "Використання аналогічного методу здійснення обмеження доступу до месенджеру Telegram буде розширене і на інші підмережі хостинг-провайдерів", - сказано в документі.

Читайте також: У Росії зрозуміли, що заблокувати Telegram неможливо

Чому Роскомнагляд почав застосовувати вибіркове, а не масове блокування тільки через два тижні після початку обмеження доступу до Telegram, не уточнюється.

У новій викладці реєстру заборонених сайтів не виявилося підмережі 52.192.0.0/11 на два мільйони адрес і 54.160.0.0/12 — ще на один мільйон. Ці підмережі були додані до реєстру 17 квітня — на наступний день після початку блокування Telegram в Росії. Розблоковані також 65 тисяч адрес хостинг-провайдера OVH.

Тепер в реєстрі заборонених сайтів перераховані підмережі загальним обсягом 14,6 мільйона адрес.

Роскомнагляд намагається заблокувати Telegram з 16 квітня. Кількість заблокованих у зв'язку з цим адрес інших сервісів досягала 20 мільйонів штук.

На дії Роскомнагляду поскаржилися "Яндекс", Mail.ru, "ВКонтакте" і "Однокласники". Вони назвали дії відомства згубними для рунета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-