Працівники польської авіакомпанії LOT страйкуватимуть попри заборону суду

Працівники польської авіакомпанії LOT страйкуватимуть попри заборону суду

Укрінформ
Працівники польського авіаперевізника - компанії LOT 1 травня проведуть страйк попри видану в п’ятницю заборону суду. 

Про це поінформувала голова профспілкового об’єднання працівників льотного персоналу LOT Моніка Желязік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Страйк відбудеться, ми не дамо себе залякати", - заявила Желязік.

За її словами, рішення окружного суду у Варшаві щодо заборони проведення страйку, про що до судових органів звернулося керівництво LOT, є курйозним.

Вона порівняла це рішення суду з часами комуністичної Польщі, коли "на замовлення влади заборонялися страйки в державних компаніях".

Представник страйкарів зазначила, що позов керівництва компанії про заборону страйку до суду був поданий ще до рішення про термін проведення страйку, страйкарів не повідомлено про судову розправу, відтак суд заслухав лише позивача. Тому профспілки називають рішення суду незаконним і готують загальний страйк на 1 травня. Профспілки поки що не знають, скільки персоналу LOT візьме в ньому участь і як довго він триватиме. 

Читайте також: Працівники польської авіакомпанії LOT оголосили безстроковий страйк

Голова правління компанії LOT Рафал Мілчарський після оголошення рішення суду  повідомив, що жодного страйку працівників компанії не буде. Раніше він заявляв, що такий страйк був би нелегальним, оскільки його планують організувати лише два із шести профспілкових об'єднань. Профспілки заперечили це, наголосивши, що рішення про страйк прийняли більше половини працівників компанії.

Працівники авіакомпанії вимагають покращення матеріальних умов, які на їхню думку, погіршилися після реструктуризації компанії під загрозою банкрутства в 2013 році. 

 Як повідомлялося, літаки авіакомпанії LOT літають з Варшави до Києва (Бориспіль та Жуляни), Львова, Одеси, Харкова і Запоріжжя. Крім того, LOT здійснює авіарейси до Львова з міст Бидгощ, Познань та Ольштин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-