Трамп відмовився коментувати можливе застосування військової сили проти Ірану

Трамп відмовився коментувати можливе застосування військової сили проти Ірану

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп відмовився відповідати на запитання, чи застосовуватимуть США військову силу проти Ірану для стримування його ядерних амбіцій у разі розриву Іранської ядерної угоди.

Із відповідною заявою він виступив під час спільної з канцлером Німеччини прес-конференції в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не буду говорити про те, чи застосовуватиму військову силу. Це речі, про які говорити недопустимо. Але можу сказати, вони (в Ірані – ред.) не будуть виробляти ядерної зброї", - заявив американський лідер.

Читайте також: Трамп пообіцяв Ірану великі проблеми, якщо той відновить ядерну програму

Водночас, у своїй промові Трамп уточнив, що Іран потрібно обмежити не тільки у цьому питанні. "Ми маємо бути певними, що цей смертоносний режим не зможе навіть наблизитися до ядерної зброї, і що Іран припинить своє розповсюдження небезпечних ракет та підтримку тероризму", - заявив глава Білого дому.

Нагадаємо, нинішній президент США продовжує критикувати Іранську ядерну угоду (JCPOA), досягнуту в 2015 році, яка обмежує Тегеран у виробництві ядерного палива для військових цілей принаймні до 2025 року. До 12 травня він має прийняти рішення про те, чи продовжують Сполучені Штати свою участь у JCPOA на наступний термін.

Угода укладена у форматі P5+1 (п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Німеччина), а також Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-