Лідер

Лідер "Руху п'яти зірок" не виключає проведення в Італії нових виборів

Укрінформ
В Італії відбудуться нові вибори, якщо партія "Рух п'яти зірок" не зможе сформувати уряд із Демократичною партією.

Про це у четвер заявив лідер "Руху п'яти зірок" Луїджі Ді Майо, повідомляє Ansa.

"В Італії відбудуться нові вибори, якщо антисистемна партія ("Рух п'яти зірок" - ред.) не зможе домовитися із Демократичною партією щодо формування нового уряду", - йдеться у  повідомленні.

Ді Майо зазначив, що наразі існують розбіжності з Демократичною партією, однак обом сторонам треба подумати про благо країни.

Зазначається, що в.о. керівника Демократичної партії Мауріціо Мартіна повідомив у четвер, що 3 травня відбудуться збори національного директорату партії, на якому планується вирішити, чи вступати в союз із "Рухом п'яти зірок", і як із ними проводити перемовини щодо формування уряду.

Читайте також: Політична криза в Італії: президент проситиме спікера про допомогу

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Два раунди консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не привели до виходу із політичного глухого кута у країні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-