У Кишиневі вшанували пам'ять загиблих чорнобильців

У Кишиневі вшанували пам'ять загиблих чорнобильців

Фото
Укрінформ
Традиційний «Марш пам'яті», приурочений до 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся у столиці Молдови Кишиневі.

Учасники Ходи поклали квіти до пам'ятника молдавському господарю Штефану Великому в центрі Кишинева, після чого пройшли вулицями молдавської столиці до Меморіального комплексу, спорудженого в одному з мікрорайонів в пам'ять про жертв Чорнобильської трагедії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Про мужність і героїзм повинні знати сьогоднішні і майбутні покоління нашої країни. Саме тому ми говоримо всім Вам «Слава молдавським героям-ліквідаторам»», - зазначила на пам'ятному мітингу віце-прем'єр Молдови Христина Лісник.

Читайте також: Президент: Новий конфайнмент на ЧАЕС обійдеться в 1,6 мільярда євро

Радник - посланник Посольства України в Молдові Володимир Боєчко висловив подяку молдавським ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, підкресливши необхідність об'єднання зусиль Молдови і України в сьогоднішніх складних умовах для захисту національних інтересів двох країн.

Читайте також: Якби не ліквідатори аварії на ЧАЕС, Києва б не було - Філарет

У мітингу пам'яті на честь ліквідаторів взяли участь заступник голови парламенту Молдови Віктор Вітюк, віце-прем'єр з питань реінтеграції Христина Лісник, представники Міністерства оборони, українські та білоруські дипломати, акредитовані в Кишиневі, а також члени організації «Союз Чорнобиль Молдови».

У ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС брали участь більше 3,5 тисяч громадян Молдови. Близько третини з них померли від променевої хвороби, а решта стали інвалідами першого, другого і третього ступеня.

Фото: Зінаїда Гурська / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-