Держдеп: Росіяни відмовилися від спільного обходу місії в Сіетлі

Держдеп: Росіяни відмовилися від спільного обходу місії в Сіетлі

Укрінформ
Державний департамент США звертався з пропозицією до співробітників російської дипмісії провести спільний обхід приміщення, де знаходилося консульство РФ в Сіетлі.

Про це заявила офіційний представник відомства Ванесса Еккер в коментарі "Голосу Америки".

"Не було ніякого вторгнення. Ми навіть російську сторону запросили брати участь і супроводжувати нас в обході резиденції. Вони відмовилися від цього запрошення", - сказала представник Держдепартаменту.

Читайте також: Держдеп відповів на заяви РФ щодо "вторгнення" у колишнє консульство в Сіетлі

Представникам американської адміністрації довелося просвердлити замки на дверях будівлі, яку до 24 квітня займало російське консульство в Сіетлі.

Російський МЗС у своєму Твіттері розповсюдив відео, заявивши, що представники американських спецслужб намагаються вторгнутися на територію російського консульства.

Читайте також: Росіяни вивезли всі речі з генконсульства в Сіетлі

Однак, як зазначила Еккер, дії Вашингтона законні та не виходять за рамки Віденської конвенції про консульські відносини.

"Сполучені Штати відкликали свою згоду на роботу консульської установи Росії в Сіетлі. Ми це зробили у відповідь на використання російським урядом хімічної зброї на території Великобританії. Об'єкт зараз не користується дипломатичним статусом і засобами захисту", - додала вона.

Читайте також: Росія може надіслати заміну виселеним із США дипломатам – Держдеп

Нагадаємо: 26 березня Білий дім заявив, що російське консульство в Сіетлі буде закрито. Його співробітники повинні були до 25 квітня покинути місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-