Білий дім оголосив дату візиту Трампа до Британії

Білий дім оголосив дату візиту Трампа до Британії

Укрінформ
Після кількох спроб минулого року організувати перший візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії, а також анонсів про можливість його поїздки в Лондон цього літа, Білий дім заявив у четвер, що візит запланований на 13 липня.

Про це повідомило американське центральне видання The Hill.

"Прес-секретар Сара Сандерс анонсувала поїздку (президента США до Великої Британії – ред.) 13 липня", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що заява офіційного представника адміністрації прозвучала під час одного із заходів для дітей журналістів у Білому домі.

Як пише видання, на цю дату запланована зустріч Трампа з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, яка "відкладалася в минулому через ряд проблем, включаючи торгівлю й тероризм".

Читайте також: Трамп передумав призначати адмірала Харріса послом в Австралії

Вперше заява про можливий візит Дональда Трампа до Сполученого Королівства пролунала одразу після його інавгурації в січні минулого року. Натомість поїздка кілька разів переносилася на невизначений термін, у тому числі через сформоване у британців негативне ставлення до Трампа. Зокрема, минулого року новообраний глава Білого дому розмістив на своїй офіційній сторінці у Твітері повідомлення ультраправої організації "Британія передусім" (співзвучної зі слоганом кампанії Трампа "Америка передусім"), яка поширювала антимусульманську пропаганду. Крім того, Дональд Трамп намагався критикувати мера Лондона Садіка Хана, який реагував на терористичну загрозою для столиці після нападів терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-