Чеський суд підтвердив рішення про закриття

Чеський суд підтвердив рішення про закриття "представництва ДНР"

Укрінформ
Суд чеського міста Оломоуц підтвердив попереднє рішення про закриття так званого "представництва ДНР" у м.Остраві. 

Про це в четвер повідомило видання Ceske Noviny.

"Верховний суд Оломоуца сьогодні підтвердив припинення діяльності самопроголошеного консульства в Остраві", - йдеться в повідомленні. 

Судді назвали діяльність "консульства" незаконною.

"Це несумісно з Віденською конвенцією про консульські відносини, оскільки не поважає територіальну цілісність України", - пояснив представник суду Станіслав Цик. 

Таким чином, суд Оломоуца відхилив апеляцію голови зареєстрованого об'єднання Нелі Ліскової, яка називає себе "почесним консулом ДНР". Та назвала справу політичною і пообіцяла скаржитися до Верховного суду, не виключаючи, що створить деяку іншу структуру. 

Читайте також: На Донеччині суддю заочно засудили за співпрацю з терористами "ДНР"

Як повідомлялося, організація проросійської активістки Ліскової була зареєстрована в Комерційному регістрі, і як предмет діяльності було згадано співпрацю з Донецькою областю. В той момент влада не побачили конфлікту із законом. Проте через всього два дні ця нова структура змінила свій статут і оголосила про введення посади "почесного консула" так званої "ДНР". 

"Представницький центр ДНР" відкрився в Остраві 1 вересня 2016 року. Того ж дня МЗС України вручив ноту протесту Посольству Чехії у Києві. 

Обласний суд в Остраві почав розбиратися з обставинами справи за ініціативою тодішнього міністра закордонних справ Любомира Заоралека. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-