У всіх держустановах Баварії встановлять хрести

У всіх держустановах Баварії встановлять хрести

Укрінформ
Уряд Баварії оголосив про те, що з початку літа на вході в усі держустанови регіону будуть встановлені хрести, які мають виражати «баварські історичні та культурні традиції».

Рішення регіонального уряду привітав Людвіг Шик, католицький архієпископ Бамберга на півночі Баварії, який заявив, що хрест символізує єдність, примирення і злагоду», пише Meduza.

Зі схожою заявою виступив голова ради протестантської Євангелічної Церкви Німеччини Генріх Бедфорд-Штром. За його словами, релігію не можна «виганяти» в особисте життя людини.

Критично відгукнувся про рішення католицький теолог Бурхард Хозе, який вважає, що встановлені в держустановах християнські хрести можуть бути сприйняті як «утиск прав людей інших релігійних переконань».

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер, зазначив Хозе у відкритому листі, має «не демонструвати християнство, а практикувати його, наприклад, призупинивши вислання біженців назад в Афганістан».

Лідер Вільної Демократичної партії Німеччини Крістіан Ліндер, у свою чергу, звинуватив Зедера в експлуатації релігійних тем у політичній боротьбі, звернувши увагу на те, що цим він нагадує турецького президента Реджепа Ердогана.

Читайте також: У Німеччині затримали колишнього депутата Крючкова

Керівник Центральної ради євреїв у Німеччині Йозеф Шустер підкреслив, що «в принципі, не має нічого проти встановлення хрестів у держустановах», але хотів би більшої ясності в тому, які смисли в це вкладає баварський уряд.

Фото: faz.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-