Латвія готова прийняти російську редакцію BBC

Латвія готова прийняти російську редакцію BBC

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ повідомили, що Латвія готова прийняти російську редакцію BBC у себе, якщо конфлікт між Великою Британією і РФ загостриться.

Про це розповів представник МЗС Латвії Гінт Йегерманіс, повідомляє Mixnews.

"До нас звернулося бюро BBC в Латвії. Враховуючи, що в Росії для журналістів вже тривалий час складні обставини, британці стали розглядати можливість евакуюватися з Москви або з Росії", - сказав він.

У BBC доки не коментують цю ситуацію, проте в новинній службі зазначили, що інформація про те, де буде розміщено персонал BBC, не розголошується.

За словами Йегерманіса, існують побоювання реакції Росії на такий крок.

"Якщо ми подивимося на те, що сталося впродовж останніх років, тенденція була негативною. Якщо й буде реакція, очевидно, що це буде зроблено в цих традиціях", - заявив представник МЗС.

Читайте також: Російський мінний тральщик зайшов у води Латвії

У МЗС також зазначили, що в разі потреби Латвія буде готова співпрацювати й надати допомогу іншим британським організаціям, що базуються в Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. У відповідь на замах на життя Скрипаля британський уряд ініціював депортацію російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їхніх партнерів. Росія у відповідь видворила 23 британські дипломати і призупинила діяльність Британської ради в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-