Міністри G7 домовилися посилити боротьбу з тероризмом

Міністри G7 домовилися посилити боротьбу з тероризмом

Укрінформ
Країни Великої сімки об’єднають свої зусилля у боротьбі із тероризмом та екстремізмом.

Про це йдеться у cпільному зверненні міністрів внутрішніх справ країн Великої сімки, оприлюдненому по завершенні їх саміту у Торонто.

«Ми зобов’язуємося працювати разом над посиленням боротьби проти тероризму, вирішенням проблеми насильницького екстремізму, у тому числі в інтернеті, загрозами кібербезпеки та припиненням торгівлі людьми», - йдеться у документі.

Читайте також: Країни G7 зрозуміли загрозу Росії - Грод

Міністри також погодилися спільно протистояти кіберзлочинам.

«Ми шукатимемо колективний підхід до підвищення стабільності й безпеки кіберпростору, й працюватимемо разом над покращенням системного управління ризиками та запровадженням заходів, які дозволять реагувати на кібернетичні виклики, у тому числі кіберзлочини», - наголошується у зверненні.

Читайте також: В ООН назвали гуманітарну кризу в Сирії найскладнішою і найжорстокішою

Окрім цього, у G7 вирішили покращити координацію із цього приводу з приватним сектором.

«Ми боротимемося із зловживаннями інтернетом й соціальними мережами жорстокими екстремістами й терористами, особливо з ІДІЛ та аль-Каїдою, а також ультраправими та крайніми лівими, активізувавши співпрацю із Глобальним інтернет форумом із протидії тероризму, Інтернет форумом ЄС, урядами, дослідниками, академіками й громадянським суспільством», - підсумовується у тексті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-