Прокурор ООН вимагає для Караджича довічного

Прокурор ООН вимагає для Караджича довічного

Укрінформ
Прокурор ООН Катріна Густафсон закликала суддів, які розглядають апеляцію колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, збільшити його 40-річний термін до довічного тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє AP.

"Адвокат прокуратури Організації Об'єднаних Націй (Катріна Густафсон - ред.) закликала суддів, які розглядають апеляцію колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, визнати його винним за другим пунктом обвинувачення у геноциді та збільшити 40-річний термін ув'язнення за звірства під час боснійської війни до довічного тюремного ув'язнення", - йдеться у повідомленні.

Густафсон заявила, що Караджич "зловживав своєю надмірною владою, аби пролити кров незлічимої кількості жертв, і справедливість вимагає, щоб він отримав максимально можливе покарання - довічне ув'язнення".

Читайте також: Караджич подає апеляцію на 40-річний вирок Гаазького трибуналу

Як повідомлялося, судді ООН в понеділок почали дводенні слухання апеляції військового лідера боснійських сербів Радована Караджича, якого було ув'язнено на 40 років. Караджич, якому зараз 72 роки, у 2016 році був засуджений за геноцид, воєнні злочини і злочини проти людяності, скоєні під час розпаду колишньої Югославії. Йому, зокрема, інкримінувалася різанина у Сребрениці, внаслідок якої 1995 року були вбиті близько 8 тисяч мусульманських чоловіків, і яка вважається найбільшим масовим убивством у Європі після Другої світової війни.

Загалом під час війни в Боснії 1992-1995 років понад 100 тисяч людей загинули, а близько 2,2 мільйона були змушені залишити свої домівки.

Президент судового трибуналу з воєнних злочинів ООН Теодор Мерон заявив у лютому про те, що апеляції на вирок будуть розглянуті Міжнародним залишковим механізмом для кримінальних трибуналів, який займається розглядом справ про воєнні злочини на Балканах і в Руанді.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-