Облава на неофашистів у Польщі: затриманим висунули обвинувачення

Облава на неофашистів у Польщі: затриманим висунули обвинувачення

Укрінформ
У Польщі окружна прокуратура у місті Свідніца висунула обвинувачення у пропагування фашистської ідеології двом особам, затриманим під час спецоперації в минулі вихідні у місті Дзержонюв, де неофашисти хотіли провести концерт.

Про це повідомив речник окружної прокуратури в м. Свідніца Томаш Орепук, інформує radio ZET.

"Обом підозрюваним висунуто обвинувачення щодо організації схожих концертів у період з березня 2016 по вересень 2017 року: двічі в місті Дзержонюв та по одному в населених пунктах Бєлава та Гродзіще", - поінформував Орепук.

За його словами, 36-річний Кшиштоф С. та 44-річний Пьотр Г. звинувачуються у пропагуванні фашистських гасел і символів, які були на плакатах і банерах, що вилучено слідчими і які використовувалися під час концертів.

Обидва підозрювані, які є жителями міста Дзержонюв, не визнали своєї провини.

Прокуратура заборонила обом особам виїжджати за межі країни, визначила їм грошову заставу в розмірі 10 тис. злотих (близько 10 тис. дол.) та зобов'язала їх бути під поліцейським наглядом.

Як повідомлялося, близько 300 польських силовиків провели в місті Дзержонюв Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі спецоперацію проти неофашистів. До участі в операції була залучена техніка, зокрема й гелікоптери. У рамках операції виявлено пропагандистські матеріали, банери, прапори, проведено обшуки у багатьох приміщеннях, автомобілях, перевірено близько 100 осіб. Водночас під час операції у неофашистів не виявлено зброї, поліція також не застосовувала щодо них зброю. Спецоперація проти них розпочалася у суботу у першій половині дня і завершилася в неділю.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-