У Москві завтра розглянуть позбавлення Фейгіна статусу адвоката

У Москві завтра розглянуть позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Укрінформ
Питання про можливе позбавлення Марка Фейгіна статусу адвоката буде розглядатися у вівторок, 24 квітня, в Адвокатській палаті Москви.

Про це сам адвокат розповів Укрінформу.

«Нагадую, що завтра, у вівторок, в адвокатській Палаті Москви буде розглянуто мою дисциплінарну справу. У даний момент визначеності у цій історії немає. Мені ставляться в провину три твіти з обсценної лексики. І це все. Немає ніяких серйозних звинувачень! Якщо позбавляти статусу з такого приводу – це буде дуже серйозний прецедент. Тому хочу ще раз підкреслити – за звинуваченнями на мою адресу стоять не якісь маріонетки, а Мін'юст Росії», - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У підсумку засідання перенесли на 24 січня 2018 року, потім - на 27 лютого. І, зрештою, на 24 квітня.

Читайте також: Адвокат двічі на цьому тижні сподівається зустрітися з Сущенком

На підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями та інші, правозахисники із Швеції і США, журі Премії і. О.А. Сахарова «За журналістику як вчинок».

Марк Фейгін – російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова.

В даний час він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Наступне судове засідання у його справі відбудеться в Мосміськсуді 25 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-