В Укрінформі відкрили виставку творчих робіт людей з інвалідністю

В Укрінформі відкрили виставку творчих робіт людей з інвалідністю

Фото
Укрінформ
В Art Hub Укрінформу відкрилася третя виставка творчих робіт людей з інвалідністю у межах проекту "Мій талант тобі, Україно", мета якого - привернути увагу суспільства та роботодавців до цих громадян.

Про це на відкритті виставки сказала співорганізатор проекту - член Національної спілки художників України, член Європейської гільдії мистецтв, художник-педагог Катерина П'ятакова.

"Ми представляємо сьогодні багато талантів. Зараз у нас третя колективна виставка, і тут представлена не просто велика кількість талантів, а й творчий розвиток кожного учасника. Щороку зростає майстерність наших митців. Нові техніки, нові можливості, емоційно дуже наповнені радістю роботи. Всі художники мають досить тяжкі діагнози, тому кожна робота на цій виставці - це для них особиста перемога", - сказала П'ятакова.

Організатори наголошують, що такі заходи дають художникам з інвалідністю можливість познайомити широкий загал зі своєю творчістю, розповісти про себе, поспілкуватися з однодумцями, а також сприяють творчому розвитку. За задумом організаторів, подібні заходи мають не просто привертати увагу суспільства чи меценатів до потреб людей з інвалідністю, а показати, що кожен з них - особистість, зі своїм баченням світу, творчим самовираженням.

Читайте також: Віденський бал: свято спорту, весни та доброчинності

Як зазначив на виставці співорганізатор проекту Олександр Козловський, ця виставка також має на меті привернути увагу потенційних роботодавців. "Ми хочемо не просто показувати талановитих людей, а й залучити роботодавців. Ми сподіваємося, що завдяки ЗМІ буде більше уваги до таких людей, яких потрібно підтримувати, не давати їм якісь подачки, а дати можливість заробити. Це дуже просто - дати грошей, але ці люди не просять, вони креативні", - сказав він.

Експозиція складається з кількох десятків робіт 18 художників - Олександри Хуторової, Федора Романова, Віри Головко, Олександри Бєлаш, Наталії Назаренко, Максима Дикого, Романа Шейка, Сніжани Катіман, Віталіни Чоповської, Вікторії Гуріч, Іллї Гапона, Мар'яни Саміли, Ольги Ющенко, Ольги Шевчук, Євгена Познанського, Вікторії Герасіменко, Світлани Проніної, Яни Штапір.

В цьому році у проекті представлені роботи художників з порушеннями зору, які малюють об'ємні картини, а також митців, що мають захворювання опорно-рухового апарату. Приміром, майстриня Віра Головко творить картини, вишиті бісером та стрічками, лише однією рукою, а художник Федір Романов пейзажі та натюрморти пише, затиснувши пензлика зубами. Як повідомила П'ятакова, Федором уже зацікавилася Всесвітня асоціація художників, що створюють витвори мистецтва без рук, тобто малюють, тримаючи пензлик або пальцями ніг, або зубами.

Відкриття виставки творчих робіт особливих людей з інвалідністю. Арт-хаб / Фото: Дмитро Стаховський, Укрінформ

Виставка проходить втретє в рамках проекту "Мій талант тобі, Україно". Експозицію можна буде оглянути до 3 травня в робочий час у Art Hub Українського національного інформагентства "Укрінформ" за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Раніше в Укрінформі в межах цього проекту пройшла персональна виставка художниці Надії Полєвої, яка не мала постійного місця проживання  і тривалий час створювала свої роботи, перебуваючи в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-